Vulpes-Veteres.dk
  • Forside
  • Oplevelser og møder
  • Index
  • Billedarkiv

Conventus 10. jan. 2017

DSCN1076Kære Vulpes Veteres.

Tak for en hyggelig Conventus dag. Det er efterhånden tradition for at vi
holder Conventus på Restaurant ”Tivohallen” Der er en god betjening og
maden er aldeles fremragende.
Tirsdag den 10. januar kl. 12:00 var der indkaldt til møde med efterfølgende
frokost. Conventus er Stormesterens arrangement.
Vi var 11 medlemmer af Vulpes: Jørgen, Sv. Erik, Torben, Harald, Erik Bremer,
Snedevig, John, Jens Steen, Erling, et nye medlem Henrik Harpelund og Stormester Finn Albe. Desværre var der afbud fra Per, Armand og Krølle.
Den afgående Stormester startede med at give et glas kir, og derefter gik mødet i gang. Harald blev valgt som ordstyrer og Torben tog referat: Referat kan læses/printes her og billeder fra dagen ses/hentes her.

De to sidst tilkomne medlemmer Sv. Erik og Harpelund fik hver en ”Øllefant” i fødselsdagsgave fordi de begge har fejret deres 70 års dag.
Det var ”den gamle Stormesters” sidste gerning, før depechen blev givet videre til den nye Stormester Jørgen Engell. Jørgens job som Mester overtages
af Sv.Erik Løkke Mose.
Undertegnede siger tak for et godt, sjovt og vellykket år. En tak til Jørgen Engell
for loyal hjælp og tak til rævene for roen i flokken.
Vi sluttede naturligvis som altid med et pitstop, denne gang på Jernbanecafeen – herligt - som altid en dejlig dag, hvor vi passede godt på hinanden.
Mange kærlige hilsner og TAK.
Fhv. Stormester.
Finn Albe.

Julefrokost med Sundkig

{gallery}stories/billeder/2016/12{/gallery}14. dec.
Endnu engang åbnede Erik sit smukke hjem for de julesultne ræve.

Stormester skrev efterfølgende:

Kære Vulpes Veteres.

Tusinde tak for en fantastisk julefrokost i en dejlig stemning i et godt selskab.
Det var en menu med pragt retter. Uden at beskrive alt det vi blev præsenteret for, vil jeg nævne blot et lille udvalg. Der var 6 forskellige slags sild, bl.a. lune stegte sild, og en specialitet fra Bornholm: stegt saltet sild med sennep og bløde løg. Der var lammerullepølse, rejesalat, røget ål, ølben, gammel ost, potkäse Ja! Jeg kan blive ved – men der var også lige Armands hjemmelavede gravad laks – himmelsk. Der var også blodpølse, den blev glemt og kom ikke på bordet.
Det skortede heller ikke på drikkevarer, masser af juleøl og snaps, whisky til irsk kaffe eller bare en cognac til kaffen samt masser af fyldte chokolader.
Det var de to Ceremonimestre Erling og Erik Bremer, som stod for tilberedelsen. De fleste retter var naturligvis hjemmelavede – herligt. Drikkevarer var sponseret af Sv.Erik, Jørgen, John, Snedevig og Finn Albe. og Bremer lagde hus til.
I alt var vi 12 Vulpes ( Torben, Harald, Jens Steen, Krølle, Snedevig, Sv. Erik, John, Jørgen, Armand, Finn Albe. og de to Ceremonimestre Erling og Erik Bremer).
At julefrokosten var en kæmpe succes vil fremgå af de mange mails, som jeg vil bringe citater fra:

Læs mere …

9. november 2016 Kunstforeningen Gammel Strand

{gallery}stories/billeder/2016/11{/gallery}Vulpesdagen den 9. november 2016 var nummer 189 af Vulpes-møde-dag. Ja! vi nærmer os 200.

Ceremonimester Snedevig havde kaldt til mønstring og 8 ræve var mødt op (Torben, Sv. Erik, Harald, Jørgen, Jens Steen, Krølle, Snedevig og Finn Albe.)

Af flere grunde var dagens program ændret. Ceremonimesteren havde for det første fravalgt sit ellers så sikre mødested ”Snedevigs Bro” og i stedet sat os stævne på Højbro Plads ved Hovedstadens Fader Ærkebiskop Absalons statue. Vi havde alle nogle dage forinden modtaget en mail fra Snedevig, hvori han meddelte at der var begivenheder, der skulle fejres. Mødetidspunktet var som sædvanlig kl. 11:30.

Det første, der skulle ske, var overrækkelsen af en gave til vort højt værdsatte medlem og ven Krølle i anledning af hans fødselsdag. Han rundede de 85 for et par måneder siden. Ja! det er ikke til at tro. Stormester overrakte en gave fra Vulpes Veteres, et smukt og meget nyttigt stykke ”værktøj” fra Georg Jensen. Det næste, der skulle fejres var, at Harald havde været til kontrol på Riget og var blevet erklæret rask efter den kræft han havde i maven, og som han blev opereret for, for nogle år siden. I læ af Absalon statuen skænkede en glad og lettet Harald nogle små skarpe op til at varme de kolde næser på. I øvrigt havde USA samme dag sat Trump på, det fejrede vi ikke.

Men vi bliver i det amerikanske. Arrangementet den Vulpesdag var, at efterkomme en invitation til at besøge udstillingen ”LIGHT DARK PLACES” i Kunstforeningen Gl. Strand nr. 48. Her kunne vi opleve dansk-amerikaneren Jacob A Riis og hans mesterlige fotografier fra slummen i USA omkring slutningen af 18. hundredtallet. Jacob Riis blev født i Ribe 1849, og som så mange andre skandinavere udvandrede han til Amerika, da han var 20 år gammel. Amerika var for alle drømmenes land, det var ” landet der flød med mælk og honning”. Men realiteten var en anden, som det fremgår af Jacob Riis billeder. Riis var egentlig ikke fotograf, men mere skribent/journalist eller forfatter /fortæller. Gennem hans beretninger blev han meget kendt såvel i USA som i Danmark, han var en person der omgikkedes kendte mennesker som Theodore Roosevelt og den danske kongefamilie. Jacob A Riis døde 1914 i Massachusetts.

Kl. 13:30 var der bestilt bord og frokosten skulle indtages hos ”Gitte Kig” i Kælderen i Fortunstræde. Vi fik dejlig mad i hyggelige omgivelser. Der var et stort udvalg af frokostretter, fin betjening og godt øl og snaps.

Dagen sluttede med et pit stop på ”Nick”. Det er længe siden vi har været der med Vulpes, men alt var ved det gamle: røg, støv og snavs i lokalet og Jørgen von Hahn ved sit stambord, hvor vi straks fik plads.

Tak for en dejlig dag i et dejligt selskab, hvor vi fik nogle gode oplevelser, og passede godt på hinanden.

Finn Albe.

Stormester.

Julefrokost på Cafe Høvlen 10. dec. 2014

CM Erik havde fremtryllet en lækker frokost, som vi takket være gode forbindelser til en tidligere TV kollega kunne indtage på Høvlen. Erik havde desværre lidt for meget nærkontakt med et glas rødbeder, så han kunne ikke gå med os andre på røgtur i Christiania. På tide med lidt frisk luft og efterslukning i Kanal Bodegaen.

Mosede Fort 12. okt. 2016

{gallery}stories/billeder/2016/10{/gallery}Oktober måneds ”Vulpesdag” var Sv. Eriks debut som Ceremonimester. Vi (Erik, Armand, John, Jørgen, Erling, Torben, Jens Sten, Finn) modtog alle en udførlig invitation indeholdende busruter, afgangs- og ankomsttider og dagsprogram m.m. Sv. Erik havde valgt at fuldføre historien fra tiden omkring første verdenskrig. Den sidste skanse i kæden for forsvaret af København var ”Mosede Fort”.
 
Kl. 11:30 var starttid for ”en lille én” – her blev vi stillet på en opgave. En firkantet flaske var pakket ind i et hvidt papir. Flasken var indkøbt et sted i det ”mørke Jylland” og spøgen gik ud på at gætte navnet på ”bjesken”? Vore hjerner kom på arbejde og mange navne blev foreslået, men ingen ramte plet. Navnet var ”Sort Snak” – og den smagte rigtig godt.
 
Klokken 12:00 var det tid at gå under jorden. Vi fik en meget informativ gennemgang af Fortets historie, fortalt af en ung historieuddannet mand, klædt i datidens uniform.
 
Danmark blev jo som bekendt ikke inddraget i første Verdenskrig. Men alligevel var der mobilisering i landet og 70.000 mand var indkaldt og privat indkvarteret   omkring vor hovedstad. Den private indkvartering var der mange gårdmands koner og deres døtre der var glade for!!
 
Under anden Verdenskrig blev Fortet brugt af den tyske besættelsesmagt. Beliggenheden med udsigt over Køge bugt, og indsejlingen til Øresund var et strategisk godt punkt for tyskerne. Efter krigens slutning og under den kolde krig blev bunkeren brugt af Hjemmeværnet. I dag er den et museum.
 
Højdepunktet på Vulpesdagen er altid frokosten. Sv. Erik havde valgt Restaurant ”Jenners Seaside” godt 10 minutters gang fra Fortet. Vi fik en pragtfuld frokost, godt øl og store snapse til meget små priser.
 
Tak for, som altid, en dejlig dag i et godt selskab, hvor vi gør det vi er så gode til: at passe på hinanden.
 
Finn Albe.
 
Stormester.
 

Side 18 ud af 22

  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22